SAMANTHA OWENS NOVELS

#1 - ETT DJUPARE MÖRKER (10.2013)

Ett djupare mörker

På djupt vatten ...

Som rättsläkare vet Samantha Owens att hennes arbete är att med skarp metodik och precisionsverktyg bringa klarhet i dödsfall.

Men dagen då hennes man och deras två barn drunknade vid den stora översvämningen i Nashville försvann meningen med livet för Sam. Hon har försjunkit i en kvävande sorg som inte ens går att döva med arbete – tills hon får ett egendomligt samtal från Washington D.C.

Det är en före detta pojkväns mamma som ringer, och hon vill att Sam ska göra en andra obduktion av hennes son. Eddie Donovan är officiellt offer för ett brutalt bilrån, men under Sams skarpa blick berättar rättsmedicinen en mörkare historia. Den tidigare Rangern blev mördad, men inte för sin bils skull.

Sam tvingas konfrontera de smärtsamma minnena, och känslorna av att ytterligare en kärlek har gått en brutal död till mötes. Hon går nu helt upp i mysteriet som uppenbaras i Eddies dagboksanteckningar. Det för henne till den onåbara Xander – en soldat som har dragit sig undan omvärlden sedan hemkomsten från Afghanistan – och vidare till en rad råa brott som sträcker sig från den karga krigszonen ända till Washington. Det som sägs mellan raderna gör klart att ingen går fri, och att försöka få någon rätsida på mördandet kan ibland innebära att du själv hamnar i kollision med döden.

"Den har allt jag älskar hos en thriller: Förbluffande twister, fascinerande rättstekniskt arbete och en hjältinna jag verkligen brydde mig om. En av de bästa författarna i genren."
- New York Times bästsäljande författare Tess Gerritsen
"Chockerande spänning, övertygande karaktärer och fascinerande rättstekniska detaljer."
- Lisa Gardner, 1:a på New York Times bestsellerlista

#2 - FÖR ETT HÖGRE SYFTE (02.2014)

För ett högre syfte
Den rättfärdige mannens väg är belägrad från alla håll

Samantha Owens har börjat om på nytt: ny stad, nytt jobb, ny man, nytt liv. Hon försöker få distans till den förkrossande förlusten av sin make och deras barn – men smärtsamma minnen lämnar sina spår.

Innan hon ens har hunnit komma i ordning på kriminaltekniska patologiinstitutionen på Georgtown University, blir hon kallad till rådgivning angående ett fall som skakar huvudstaden och hela landet. Ett okänt biologiskt ämne har släppts ut i Washingtons tunnelbanesystem och orsakat landsomfattande panik. Tre människor har dött – men endast tre.

Ett mirakel och en förbryllande gåta ...

Alltmedan omgivningen rasar och varningsklockorna ringer hos departementet för rikets säkerhet, kartlägger Sam noggrant de tre offrens liv och drar en oroande slutsats. Det här är ingen regelrätt terrorist som vållar omfattande förödelse, utan en konstnär som hanterar ett mycket mer raffinerat, skarpare verktyg för undergång. En lönnmördare, vars motiv är djupt personliga och långt ifrån förståeliga.

Xander Whitfield, en före detta kommandosoldat och Sams nya man, vet allt om att se världen i grå nyanser. Om att känna sig tvingad att göra fel saker för ett högre syfte. Det är bara hans oroväckande likhet med en mördare som kan leda Sam till sanningen ... och få henne att än en gång hamna mitt i skottlinjen.

"Se upp, Kay Scarpetta, en ny rättsläkare har trätt in på deckarscenen. Ellisons Sam Owens är tuff, sårbar och smart."
– New York Times bästsäljande författare Erica Spindler

"Doktor Samantha Owens är en av de mest oförglömliga och sympatiska karaktärerna i thrillervärlden i dag ... J.T. Ellison är en mästerlig historieberättare. Briljant!"
– New York Times bästsäljande författare Carla Neggers

#3 - NÄR SKUGGOR FALLER (01.2015)

Om du läser det här brevet är jag död och jag skulle vara mycket tacksam om du kan lösa mordet på mig.

Rättsläkaren Samantha Owens känner att livet äntligen har börjat återgå till det normala efter den fruktansvärda personliga förlust hon genomlidit. Men just som hon funnit sig tillrätta på sin nya arbetsplats på Georgetown University slås illusionen i spillror. Hon får ett brev från en död man som bönfaller henne att lösa mordet på honom. Det finns bara en hake. Eftersom allt tyder på att Timothy Savage var en sinnessjuk man som begick självmord är fallet redan är nedlagt.

När Sam får reda på att Savage har lämnat ett testamente där han ber henne obducera hans kropp känner hon sig tvungen att titta närmare på fallet. Obduktionen visar tydliga tecken på att han verkligen blev mördad. Dessutom upptäcker hon dna på kroppen från ett kidnappat barn vars kvarlevor hittades flera år tidigare.

Utredningen för Sam vidare till skuggorna av ett tjugo år gammalt mysterium som måste lösas för att hon ska kunna fastställa vad som egentligen hände med Savage. Ingenting verkar stämma vid en första anblick, men en sak står klar - någon är extremt rädd för att sanningen ska uppdagas, särskilt av Samantha Owens.

"Vill du ha fängslande karaktärer, fartfylld action och en invecklad och skräckinjagande handling, då är det här boken för dig!"
- Catherine Coulter, 1:a på New York Times bestsellerlista
 

TAYLOR JACKSON NOVELS

#1 - ALLA VACKRA FLICKOR (12.2010)

Ondskan har ett mänskligt hjärta …

När  en flicka från staden faller offer för en sadistisk seriemördare  hamnar  Taylor Jackson, mordutredare vid Nashvillepolisen, och hennes  pojkvän,  FBI-profileraren John Baldwin, mitt i en skoningslös  mördarjakt. En  samvetslös man slaktar sig genom sydöstra USA och lämnar  en fruktansvärd  souvenir vid varje brottsplats. Det förra offrets  hand.

Ambitiösa  tv-reportern Whitney Connolly är övertygad om att mördaren  är hennes  biljett till de stora tv-jobben och hon har ett scoop som  kan lösa  fallet. Men Whitney har ingen aning om hur nära fallets  lösning hon egentligen är – eller vad det kommer att kosta henne.

I takt med att mördaren med ökad hastighet skördar nya offer måste  alla  inblandade inse den hemska sanningen: Den renaste ondskan föds ur  mörka  familjehemligheter.

”En suverän huvudkaraktär, suverän spänning, suveräna vändningar … en  fullkomligt övertygande debut.” - Lee Child, författare på New York Times bestsellerlista
”En stram och slående debut. Deckarläsarna har ett nytt namn att hålla utkik efter.” - John Connolly, författare på New York Times bestsellerlista

#2 - 14 (3.2011)

Tio offer, alla med blek hy och mörkt hår. Halsen är avskuren och de har samma röda läppstift utsmetat över munnen.

I mitten av 80-talet satte Snövitmördaren skräck i  delstaten Tennessee,  men så upphörde plötsligt hans dödande. I ett brev  till polisen  förklarade mördaren att hans arbete var slutfört.

Men nu har fyra  nya kroppar hittats, alla märkta med mördarens  signatur. Nashvilles  invånare fruktar att galningen återvänt, årtionden  senare, för att  avsluta sin vridna mission. Mordutredaren Taylor  Jackson misstänker  däremot att morden utförts av en copycat – och att  han är ännu sjukare  än sin föregångare. För det här monstret sätter  stolthet i sitt  hantverk: att finslipa tidigare seriemördares alster …  och bevisa att  det förgångna inte kan förpassas till glömskan.

”Deckarläsarna har ett nytt namn att hålla utkik efter.” - John Connolly, författare på New York Times bestsellerlista
”Allt en bra deckare ska vara.” - Allison Brennan, författare på New York Times bestsellerlista, om Alla vackra flickor

#3 - JUDAS KYSS (4.2011)

Sex, lögner och filmer …

Det var ett  mord som gjort för tv: ett spår av små blodiga fotsteg, en oskyldig  liten flicka som lekte bredvid sin mammas misshandlade kropp … Vackra  Corinne Wolff, gravid i sjunde månaden, mördad i sitt eget hem.

Kameror och frågor bringar vanligtvis inte mordutredaren Taylor Jackson  ur fattningen, men mediecirkusen kring Wolff-fallet är ovanligt hätsk …  och nitisk. Och när den till synes perfekta mamman sammankopplas med  amatörsexfilmer på nätet, med minderåriga aktriser, börjar hajarna  vittra blod.

Chocken blir ännu större när en rival använder  sexiga, smygtagna bilder för att länka Taylor till ett mord – en  anklagelse som hotar hennes karriär, hennes rykte och hennes  förhållande.

Båda fallen vilar på bevisning – falsk eller äkta –  av brott som går bortom passion och gränsar till manisk hämnd och  chockerande svek. Precis vad media gillar.

”Karaktärer med brister som känns verklighetstrogna, samt genuint  skrämmande skurkar, befolkar denna imponerande och gripande deckare.” - Publishers Weekly om Judas kyss

#4 - DÖDENS SMEKNING (6.2011) 

Kriminalpolisen Taylor Jackson trodde att hon hade sett allt – men hon  har aldrig mött någon så vriden och pervers som Dirigenten. När han  fångat sitt offer placerar han henne i en glaskista och låter henne  långsamt svälta ihjäl. Inte förrän då ger han efter för sina begär.  Senare gör han sig av med kroppen genom att återskapa kända konstverk,  och konstigt nog dyker liknande skapelser också upp i Europa.

Taylor slår sig ihop med FBI-profileraren John Baldwin och kommissarien  James ”Memphis” Highsmythe från New Scotland Yard – en man hemsökt av  mörka minnen – för att sätta stopp för Dirigentens makabra konstsamling.

Har mördaren gett sig ut på en mordturné, eller rör det sig om  två duellerande konstnärer som har som mål att skapa det ultimata  mästerverket?

”Genom att blanda polisdrama med mörk psykologisk thriller, utmärker sig  Ellison som en exceptionell karaktärsutvecklare, med genomgående  halsbrytande fart och en känsla av autenticitet.” - Chicago Tribune

#5 - De odödliga (8.2012)

8 ungdomar hittas döda i Nashville med ockulta symboler inristade på sina nakna kroppar. Det är en ritual som mördarna tror är välsignad av Döden själv.

Kriminalinspektör Taylor Jackson vet att hon måste handla snabbt men gå varsamt fram…

Följ kriminalresan genom en gåtfull kultur med häxdyrkan och mysticism i boken De odödliga av J.T. Ellison som släpps den 1 augusti.

Hämnd född i månens dunkla sken

Det är Samhain – Blodskörd. De som inte tror kallar det Halloween, natten då åtta ungdomar i Nashville hittas döda med ockulta symboler inristade på sina nakna kroppar. Det är en ritual som mördarna tror är välsignad av Döden själv.

När det är barn som offras väcker det alltid starka känslor, och det här fallet gör allmänheten både ursinnig och skräckslagen – en oerhört farlig kombination. Kriminalkommissarie Taylor Jackson, nyligen återinsatt i tjänst, vet att hon måste handla snabbt men samtidigt gå varsamt fram.

Taylor blir djupt indragen i undersökningen av den gåtfulla kulturen där man dyrkar mysticism och häxeri och den hotar att rasera ordningen i hennes värld. Med fasa erfar hon hur ohämmad vrede kan pressa en mördare till den absolut yttersta gränsen ...

Ett nytt namn inom thriller-genren att hålla ögonen på – John Connolly, New York Times bästsäljande författare
Ellison tar andan ur dig – Romance Junkies
Kommer garanterat att ge dig kalla kårer – RT Book Reviews

#6 - Så nära dödens hand (10.2012)

MEDELMÅTTOR LÅNAR. GENIER STJÄL.

DEN ONDE DELEGERAR …

Som ett eko av ett våldsamt förflutet genljuder det över hela Amerika. Mord begås enligt mönster skapade av de beryktadeseriemördarna Bostonstryparen, Zodiakmördaren och Son of Sam. I medierna fullkomligt exploderar antaganden som leder till total panik. Mordutredaren Taylor Jackson i Nashville vet på en gång vad det handlar om. Tronföljaren är tillbaka. Och han har skaffat sig lärjungar.

Medan Tronföljaren och hans medhjälpare ägnar sig åt sin morbida dödsturné runt landet – och ständigt gäckar såväl polisen som FBI – försöker Taylor desperat förbereda sig för den slutliga striden. En strid hon ensam måste utkämpa öga mot öga med Tronföljaren. Att befinna sig i hennes närhet innebär dödlig fara, och hon vill inte att de hon älskar ska utsättas för några risker. Men ensamheten, tvivlen och mordoffren som bara blir fler och fler börjar ta ut sin rätt – hon har inte längre någon kontroll över vare sig situationen eller sig själv.

 Och den skicklige psykopatensom både beundrar och föraktar henne kommer allt närmare ... tills han är så nära man bara kan komma.

De odödliga av J.T. Ellison utkommer den 1 augusti.

#7 - Där alla de döda vilar (8.2013)

Där alla de döda vilar

Skottet mot huvudet dödade inte kommissarie Taylor Jackson.

Men det kommer att knäcka henne och dra ner henne i den djupaste avgrund.

Vid hennes uppgörelse med den blodtörstige Pretender tar en kula sin bana farligt nära hjärnans talcentrum och skadan påverkar Taylors tankar och förmåga att prata. I själva verket finns det ingenting som pekar på att hennes röst någonsin ska komma tillbaka. Fångad i sin egen tystnad är hon omgiven av spöken från det förflutna ... och hon plågas av en tappad tro på sig själv och sina motiv den där natten.

Memphis Highsmythe erbjuder Taylor att bo i hans hem i skotska högländerna för att samla krafter. Taylors fästman kan inte undgå hennes iver, men han misstror mannens motiv. I början verkar Memphis dragiga och säreget romantiska slott vara den perfekta platsen för att läka. Men inom kort känns det som om husets väggar kryper inpå henne och omsluter henne med en hotande närvaro. Och i takt med att Taylors känsla av isolering och sårbarhet växer, blir hon alltmer medveten om vad som verkligen händer omkring henne.

POSTTRAUMATISKT STRESSYNDROM. PILLER. SPÖKEN. AVUND.

Någon eller något är ute efter Taylor. Men är hon hemsökt av de döda ... eller förföljd av de levande?

"Det här är en av de böcker som griper tag om dig från allra första sidan. Förträffligt och fängslande med väl utmejslade karaktärer som känns levande. Det är en bok som inte får missas."
- Heather Graham, författare på New York Times bestsellerlista
"En kombination av När lammen tystnar och The Wire."
- January Magazine


Beställ ditt recensionsexemplar genom att kontakta Fia Haak påfia.haak@harlequin.se.
För mer information kontakta gärna:
Mia Lindquist, ansvarig redaktör för serien Bestseller
08-505 511 08 eller via mia.lindquist@harlequin.se
Du hittar även mer information om våra författare på harlequin.se och harlequin.com.
J.T. Ellison är deckarförfattaren med stort D som levererat oräkneliga läsögonblick genom åren. Med sin huvudperson Taylor Jackson har hon vunnit kritikernas gillande och genom sin tidigare karriär i Vita huset och med hjälp från FBI och Nashvillepolisen har hon kunnat skapa romaner med starka karaktärer och genuin deckarplot. Läs mer om henne och hennes böcker här jtellison.com