SAMANTHA OWENS NOVELS

#1 - ET DYPERE MØRKE (10.2013)

Et dypere mørke

På dypt vann ...

Som rettslege vet Samantha Owens at jobben hennes er med skarp metodikk og presisjonsverktøy å bringe klarhet i dødsfall.

Men etter at hennes mann og deres to barn druknet under den store oversvømmelsen i Nashville, så hun ikke lenger noen mening med livet. Hun har sunket ned i en fortvilende sorg som det ikke engang går å lindre med arbeid – til hun får en eiendommelig telefon fra Washington D.C.

Det er moren til en tidligere kjæreste som ringer, og hun vil at Sam skal foreta en ny obduksjon av sønnen hennes. Eddie Donovan er offisielt offer for et brutalt bilran, men under Sams skarpe blikk kommer en mørkere historie for dagen. Den tidligere Rangeren ble drept, men ikke på grunn av bilen sin.

Sam må konfrontere de smertefulle minnene og vissheten om at enda en kjærlighet har fått en brutal slutt på livet. Hun engasjerer seg nå fullstendig i mysteriet som avsløres i Eddies dagboksnotater. Det fører henne til Xander – en soldat som har trukket seg tilbake fra omverdenen etter at han kom hjem fra Afghanistan – og videre til en rekke grusommme forbrytelser som strekker seg fra den karrige krigssonen helt til Washington. Det som kan leses mellom linjene gjør det klart at ingen går fri, og hvis man forsøker å få en oppklaring på forbrytelsene, kan det innebære at man selv havner i kollisjon med døden.

"Den har alt jeg elsker ved en thriller: Forbløffende vendinger, fascinerende rettsteknisk arbeid og en heltinne jeg virkelig brydde meg om. En av de beste forfatterne i sjangeren."
 - New York Times bestselgerforfatter Tess Gerritsen
"Sjokkerende spenning, overbevisende karakterer og fascinerende rettstekniske detaljer."
- Lisa Gardner, nr. 1 på New York Times bestselgerliste

#2 - FOR ET HØYERE MÅL (02.2014)

For et høyere mål
Rettferdighetens vei angripes fra alle hold

Samantha Owens har begynt på nytt: ny by, ny jobb, ny mann, nytt liv. Hun forsøker å få avstand til det hjerteskjærende tapet av ektemannen og barna deres – men vonde minner setter sine spor.

Hun har knapt kommet i orden ved Institutt for kriminalteknisk patologi ved Georgetown University, før hun må trå til for å oppklare en sak som ryster hovedstaden og hele landet. Et ukjent biologisk stoff er blitt spredt i Washingtons T-banesystem og fører til panikk i hele USA.- Tre mennesker har dødd – men bare tre.

Et mirakel og en stor gåte ...

Mens varselklokkene ringer hos departementet for rikets sikkerhet, kartlegger Sam nøye de tre ofrenes liv og trekker en slutning som er like forbløffende som den er urovekkende. Det er ikke en terrorist som skaper store ødeleggelser, men en kunstner som tar i bruk et mye mer raffinert og farlig verktøy for undergang. En snikmorder, hvis motiv er dypt personlig og langt fra forståelig.

Xander Whitfield, en tidligere kommandosoldat og Sams nye kjærlighet, vet alt om å se verden i grå nyanser. Og å føle seg tvunget til å gjøre noe galt for et høyere mål. Det er bare hans urovekkende likhetstrekk med en drapsmann som kan føre Sam til sannheten ... men det gjør også at hun igjen havner midt i skuddlinjen.

"Se opp, Kay Scarpetta, en ny rettsmedisiner har kommet inn på krimscenen. Ellisons Sam Owens er tøff, sårbar og smart."
- New York Times bestselgerforfatter Erica Spindler

"Doktor Samanta Owens er en av de mest uforglemmelige og sympatiske karakterene i thrillerverdenen i dag ... J.T. Ellison er en mesterlig historieforteller. Briljant!"
- New York Times bestselgerforfatter Carla Neggers

#3 - NÅR SKYGGENE FALLER (01.2015)

Hvis du leser dette brevet, er jeg død, og jeg ville bli svært takknemlig hvis du kunne oppklare drapet på meg.

Rettslegen Samantha Owens føler at livet endelig har begynt å komme tilbake til det normale etter det forferdelige personlige tapet hun har lidd. Men akkurat idet hun har funnet seg til rette på sin nye arbeidsplass på Georgetown University, brister alle illusjonene. Hun får et brev fra en død mann som bønnfaller henne om å oppklare drapet på ham. Det finnes bare én hake. Siden alt tyder på at Timothy Savage var en sinnsyk mann som begikk selvmord, er saken allerede henlagt.

Da Sam får vite at Savage har etterlatt seg et testamente der han ber henne obdusere ham, føler hun at hun er nødt til å se nærmere på saken. Obduksjonen viser tydelige tegn på at han virkelig ble drept. Dessuten oppdager hun DNA på liket fra et kidnappet barn hvis levninger ble funnet flere år tidligere.

Etterforskningen fører Sam videre til skyggene av et tjueto år gammelt mysterium som må løses før hun kan klare å fastslå hva som egentlig skjedde med Savage. Ved første blikk er det ingenting som stemmer, men én ting er sikkert – noen er svært redd for at sannheten skal komme for dagen, spesielt av Samantha Owens.

"Vil du ha en fengslende karakter, mye action og en innviklet og spennende handling, da er dette boken for deg!"
- Catherine Coulter, forfatter på New York Times bestselgerliste

TAYLOR JACKSON NOVELS

#1 - ALLE VAKRE KVINNER (11.2010)

Ondskapen har et menneskelig hjerte …

Da en ung kvinne fra byen blir offer for en sadistisk drapsmann, havner  Taylor Jackson, etterforsker ved Nashville drapsavdeling, og hennes  kjæreste, John Baldwin, profilekspert i FBI, midt i en hensynsløs kamp.  En samvittighetsløs mann begår flere drap i Sørstatene og legger igjen  et uhyggelig spor etter seg på hvert åsted: Hånden til sitt forrige  offer.

Den ambisiøse tv-reporteren Whitney Connolly er overbevist  om at morderen er hennes billett til de store tv-jobbene, og hun har  opplysninger som kan løse saken. Men Whitney har imidlertid ingen anelse  om hvor nær en oppklaring hun egentlig er – eller hva det skal komme  til å koste henne.

Morderen slår til oftere og oftere, og alle som  er innblandet i saken må innse den grusomme sannheten: Ondskapen har  sitt opphav i mørke familiehemmeligheter.

”En suveren hovedkarakter, suveren spenning, suverene vendinger … en absolutt overbevisende debut.” - Lee Child, forfatter på bestselgerlisten til New York Times
”Alt en bra krimhistorie skal ha.” - Allison Brennan, forfatter på bestselgerlisten til New York Times

#2 - 14 (2.2011)

Ti ofre, alle med blek hud og mørkt hår. De har fått halsen skåret over, og de har den samme røde leppestiften på leppene.

På  midten av 80-tallet skremte Snøhvitmorderen opp delstaten Tennessee,  men så ble det plutselig slutt på drapene. I et brev til politiet  forklarte morderen at arbeidet hans var fullført.

   Men nå er det  blitt funnet fire nye lik, alle merket med morderens signatur.  Nashvilles innbyggere frykter at galningen er tilbake, mange år senere,  for å avslutte sin forskrudde misjon.

   Etterforsker Taylor Jackson tror derimot at drapene blir begått av en copycat – en som er enda sykere enn sin forgjenger. For dette uhyret legger sin stolthet i  håndverket: å finslipe fremgangsmåten til tidligere seriemordere … og  bevise at det forgangne ikke kan gå i glemmeboken.

”Krimlesere har fått et nytt navn å holde utkikk etter.” - John Connolly, forfatter på bestselgerlisten til New York Times
”Alt en bra krimbok skal være.” - Allison Brennan, forfatter på bestselgerlisten til New York Times, om Alle vakre kvinner

#3 - Judaskyss (4.2011)

Sex, løgner og filmer …

Det var et mord som laget for tv: små, blodige fotspor, en uskyldig  liten jente som lekte ved siden av morens mishandlede kropp … Vakre  Corinne Wolff, gravid i sjuende måned, drept i sitt eget hjem.

Kameraer og spørsmål pleier vanligvis ikke å bringe mordetterforsker  Taylor Jackson ut av fatning, men mediesirkuset rundt Wolff-saken er  uvanlig hatsk … og pågående. Og da den tilsynelatende perfekte moren  knyttes til amatørsexfilmer på nettet, med mindreårige skuespillere,  begynner haiene å lukte blod.

Sjokket blir enda større da en  rival benytter seg av sexy bilder tatt i smug for å koble Taylor til et  mord … en anklage som truer hennes karriere, hennes rykte og hennes  forhold.

Begge sakene hviler på bevisene – falske eller ekte -  av forbrytelser som går ut over lidenskap og grenser til manisk hevn og  sjokkerende svik. Akkurat hva media liker.

”Karakterer med mangler og feil som føles troverdige, samt genuint skremmende skurker. En imponerende og gripende thriller.” - Publishers Weekly om Judaskyss

 

#4 - Dødens kjærtegn (6.2011)

Kriminalbetjent Taylor Jackson trodde at han hadde sett alt – men han  har aldri truffet noen så forskrudd og pervers som Dirigenten. Når han  har fanget offeret sitt, legger han henne i en glasskiste og lar henne  langsomt sulte i hjel. Først da gir han etter for begjæret sitt. Senere  kvitter han seg med kroppen ved å gjenskape kjente kunstverk, og  merkelig nok dukker det opp lignende verk også i Europa.

Taylor  slår seg sammen med FBI-profilereren John Baldwin og  James ”Memphis”  Highsmythe fra New Scotland Yard – en mann hjemsøkt av mørke minner –  for å sette en stopper for Dirigentens makabre kunstsamling.

Har morderen dratt ut på en drapsturné, eller dreier det seg om to  konkurrerende kunstnere som har som mål å skape det ultimate mesterverk?

”Ved å  blande politidrama med mørk psykologisk thriller, viser Ellison seg som  en eksepsjonell karakterskaper – handlingen er troverdig og foregår i en  halsbrekkende fart.” - Chicago Tribune

#5 - DE UDØDELIGE (8.2012)

Hevn født i månens dunkle skinn

Det er Samhain – Høsttakkefesten. De som ikke tror, kaller det Halloween. Denne kvelden blir åtte tenåringer i Nashville funnet drept, med okkulte symboler skåret inn i de nakne kroppene. Det er et ritual som drapsmennene tror er velsignet av Djevelen selv.

Når det er barn som ofres, vekker det alltid sterke følelser, og denne saken fører til enormt sinne og mye redsel – en svært farlig kombinasjon. Drapsetterforsker Taylor Jackson har nettopp fått tilbake jobben som førstebetjent ved drapsavsnittet og vet at hun må handle raskt, men samtidig trå varsomt.

Taylor blir trukket dypt inn i etterforskningen av den gåtefulle kulturen der man dyrker mystisisme og hekseri, et mørke som truer med å skape ubalanse i det organiserte livet hennes. Med skrekk er hun vitne til hvordan utemmet sinne kan presse en morder til det absolutt ytterste …

#6Så nær dødens hånd (10.2012)

MIDDELMÅDIGHETER LÅNER. GENIER STJELER. DEN ONDE DELEGERER …

Som et ekko av en voldelig fortid gjenlyder det over hele Amerika. Mord begås etter mønster skapt av de beryktede seriemorderne Kveleren fra Boston, Zodiac-morderen og Son of Sam. Saken eksploderer i mediene og fører til total panikk. Mordetterforskeren Taylor Jackson i Nashville forstår med en gang hva det handler om. Tronfølgeren er tilbake. Og han har skaffet seg lærlinger.

Mens Tronfølgeren og hans medhjelpere fortsetter sin morbide dødsturné rundt om i landet – og hele tiden lurer både politiet og FBI – forsøker Taylor desperat å forberede seg til den endelige kampen. En kamp hun må kjempe alene, ansikt mot ansikt med Tronfølgeren. Å befinne seg i hennes nærhet innebærer dødelig fare, og hun vil ikke at dem hun elsker skal utsettes for fare. Men ensomheten, tvilen og mordofrene, som bare blir flere og flere, begynner å ta på – hun har ikke lenger kontroll verken over situasjonen eller seg selv.

Og psykopaten som både beundrer og forakter henne, kommer stadig nærmere … til han er så nær man kan komme.

#7 - Der alle de døde hviler (8.2013)

Der alle de døde hviler

Skuddet i hodet drepte ikke førstebetjent Taylor Jackson.

Men det kommer til å knekke henne og trekke henne ned i den dypeste avgrunnen.

Under oppgjøret med den blodtørstige Pretendenten, treffer en kule farlig nær hjernens talesenter, og skaden påvirker Taylors tanker og taleevne. Faktisk er det ingenting som tyder på at hun noen gang vil bli i stand til å snakke igjen. Fanget i sin egen taushet, er hun omgitt av spøkelser fra fortiden ... og hun er blitt usikker på seg selv og sine motiver den natten.

Memphis Highsmythe tilbyr Taylor å bo i hjemmet hans i det skotske høylandet for å samle krefter. Taylors forlovede kan ikke si noe til det, men han mistror mannens motiv. I begynnelsen virker Memphis´ særegne romantiske slott som det perfekte stedet for å komme seg. Men snart føles det som om husets vegger faller truende mot henne. Og i takt med at Taylors følelse av isolasjon og sårbarhet vokser, blir hun mer og mer oppmerksom på hva som virkelig skjer rundt henne.

POSTTRAUMATISK STRESSYNDROM.  PILLER. SPØKELSER. MISUNNELSE.

Noen eller noe er ute etter Taylor. Men er hun hjemsøkt av de døde ... eller forfulgt av de levende?

    "Dette er en av de bøkene som griper tak i deg fra første side. Fortreffelig og fengslende med karakterer som føles levende. Det er en bok du ikke må gå glipp av."
    - Heather Graham, forfatter på New York Times bestselgerliste

    "En kombinasjon av Nattsvermeren og The Wire."
    - January Magazineselv.