SAMANTHA OWENS NOVELS

#1 - SALAISUUKSIEN SYÖVEREISSÄ (10.2013)

Synkissä vesissä...

Oikeuslääkäri Samantha Owens tietää, että hänen työtänsä on terävien menetelmien sekä tarkkuustyökalujen avulla selvittää kuolinsyy.

Sen jälkeen, kun hänen miehensä ja kaksi lastaan hukkuivat Nashvillen suuressa tulvassa, hänen elämästään katosi merkitys. Häntä pitää otteessaan musertava suru, jota mikään työmäärä ei lievitä - ei, ennen kuin hän saa erikoisen puhelun Washington DC:stä.

Linjan toisessa päässä on hänen entisen poikaystävänsä äiti, joka pyytää Samia tekemään uuden ruumiinavauksen pojalleen. Eddie Donovan on virallisesti väkivaltaisen autoryöstön uhri, mutta Samin tarkat tutkimukset löytävät jotain muuta. Entinen sotilas murhattiin, muttei suinkaan autonsa vuoksi.

Samin on kohdattava kipeitä muistoja, ja tunteita, mitä hänen entisen rakastettunsa raaka kuolema herättää. Hän on ihmeissään arvoituksesta, joka Eddien päiväkirjamerkinnöistä paljastuu. Se vie hänet Xanderin luokse – sotilaan, joka on eristäytynyt maailmasta palattuaan Afganistanista – ja edelleen raakojen rikosten pariin, jotka ulottuvat karuilta sota-alueilta aina Washingtoniin asti. Rivienvälistä voi lukea, ettei kukaan pääse vapaaksi ja mikäli aikoo selvittää murhat, voi itse kohdata kuoleman.

#2 - METROMURHAT (02.2014)

Ja teen heille suuret kostoteot...

Tohtori Samantha Owens aloittaa alusta: uusi kaupunki, uusi työ, uusi miesystävä, uusi elämä. Hän yrittää saada etäisyyttä aviomiehensä ja lastensa musertavaan kuolemaan – mutta tuska on jättänyt arpensa.

Tuskin hän on saanut asetuttua Georgetownin yliopiston oikeuspatologian laitoksen toimistoonsa, kun hänet jo kutsutaan konsultoimaan pääkaupunkia ja koko maata järisyttäneessä jutussa. Washington DC:n metrossa levitetty tuntematon myrkky on aiheuttanut maanlaajuista paniikkia.

Xander Whitfield, entinen armeijan sissi ja Samin nykyinen miesystävä, tuntee harmaan eri sävyt. Hän tietää, millaista on joutua tekemään väärin oikeista syistä. Ainoastaan hänen hämmentävä yhteytensä tappajaan auttaa Samia löytämään totuuden... ja joutumaan jälleen kerran itse tulilinjalle.

”Vapise, Kay Scarpetta, uusi oikeuslääkäri on astunut dekkarimaailmaan. Ellisonin luoma Sam Owens on kova, haavoittuvainen ja älykäs.”
- Erica Spindler, New York Timesin bestsellerkirjailija

"Tohtori Samantha Owens yksi tämän hetkisen trillerimaailman unohtumattomimpia ja sympaattisimpia hahmoja... J.T. Ellison on tarinankerronnan mestari. Erinomaista!"

#3 - KUN VARJOT VÄISTYVÄT (01.2015)

Jos luette tätä kirjettä, minä olen kuollut, ja olisin kiitollinen, jos te voisitte selvittää murhani.

Oikeuspatologi, tohtori Samantha Owens luulee elämän palanneen viimein normaaliksi järkyttävän henkilökohtaisen menetyksensä jälkeen. Hän on aloittanut uuden työn Georgetownin yliopistossa, mutta hänen illuusionsa pirstoutuu hänen saatuaan hämmentävän kirjeen kuolleelta mieheltä, joka pyytää häntä selvittämään murhansa. Jutussa on yksi ongelma. Timothy Savagen kuolema oli ollut niin ilmeinen itsemurha, että juttu on merkitty selvitetyksi.

Saatuaan tietää Savagen jättäneen testamentin, jossa tämä pyytää häntä tekemään ruumiinavauksen, Sam tuntee velvollisuudekseen perehtyä juttuun. Hän huomaa ruumiinavauksessa selviä merkkejä siitä, että Savage oli todellakin murhattu. Lisäksi hän löytää DNA:ta siepatusta lapsesta, jonka oletetut jäänteet oli löydetty vuosia aiemmin.

Tutkimus vie Samin vuosikausien takaisen arvoituksen varjoihin. Arvoitus on ratkaistava, jotta Timothy Savagen tapaus voidaan selvittää. Jutussa ei tunnu olevan mitään järkeä, mutta on selvää, ettei joku halua kenenkään, ei etenkään Samantha Owensin, selvittävän totuutta.

"Jos kaipaat kiehtovia henkilöhahmoja, vauhdikasta toimintaa sekä mutkikasta ja jännittävää juonta, tämä kirja on sinua varten!"
- Catherine Coulter, Nro 1 New York Timesin bestsellerlistalla

TAYLOR JACKSON NOVELS

#1 - KAIKKI KILTIT TYÖT (12.2010)

Julmuus on lähtöisin ihmissydämestä...

Taylor Jackson on murharyhmän etsivä Nashvillessa, ja John Baldwin  FBI:n profiloija. Kukaan ei saa tietää, että he asuvat yhdessä. Ennen  kuin...

Taylorin kotikaupungin tytöstä tulee Johnin  tavoitteleman sadistisen sarjamurhaajan uhri. Sievä nuori nainen  toisensa jälkeen kuristetaan kuumana murhakesänä, ja jokaisen ruumiin  vierestä löytyy kammottava muistoesine: edellisen uhrin irti leikattu  käsi.

Kunnianhimoinen TV-toimittaja Whitney Connolly uskoo  saavansa Etelän kuristajalta menolipun Nashvillesta: skuupin, joka vie  hänet tähtiin. Mutta hän ei aavista, miten lähellä juttua hän todella on  - tai millaisen hinnan hän joutuu siitä maksamaan.

Ajojahdin tiivistyessä Taylor saa oppia karvaan totuuden: paljain pahuus syntyy henkilökohtaisista valheista.

”Ellisonin esikoisromaanissa on armoton rytmi ja taitava juoni - ja  murhaaja, joka saa lukijat vilkuilemaan taakseen päivänvalossakin.” - Romantic Times
”Kaikki hyvän trillerin ainekset” - Allison Brennan

#2 - LUMIKKI-MURHAT (2.2011)

Kymmenen  uhria, joilla jokaisella on kalpea iho ja pitkät, tummat hiukset.  Kaikilta on viilletty kurkku auki ja maalattu huulet räikeästi  kirkkaanpunaisella huulipunalla.

Kahdeksankymmentäluvun puolivälissä Lumikki-murhaaja piti kauhun  vallassa Tennesseen Nashvillea. Sitten murhat yllättäen loppuivat.  Poliisille lähettämässään kirjeessä murhaaja ilmoitti työnsä tulleen  valmiiksi.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin löytyy neljä uutta  uhria, joissa on samat kohtalokkaat tunnusmerkit. Nashvillen asukkaat  pelkäävät mielipuolen palanneen päättämään sairaalloisen satunsa.  Murhakomisario Taylor Jackson uskoo syyllisen olevan kopiomurhaaja, joka  on jopa alkuperäistä pelottavampi. Uusi hirviö hioo pikkutarkasti  taitojaan jäljitellessään kuuluisan sarjamurhaajan töitä ja  todistaessaan sitä, ettei menneisyyttä saa unohtaa.

”Tiivis, hätkähdyttävä esikoisromaani. Mysteerikirjallisuus on saanut uuden, merkittävän nimen.” - John Connolly, New York Timesin bestseller-kirjailija
“Kaikkea mitä hyvässä dekkarissa tulee olla” - Allison Brennan, New York Timesin bestseller-kirjailija, romaanista Kaikki kiltit tytöt

#3 - JUUDAKSEN SUUDELMA (3.2011)

Taylor Jackson jälleen vauhdissa!

Murha  on kuin suoraan televisiosta: pieniä, verisiä jalanjälkiä ympäri taloa,  viaton pikkulapsi leikkimässä kuoliaaksi nuijitun äitinsä ruumiin  vieressä. Seitsemännellä kuukaudella raskaana ollut kaunis, nuori  Corinne Wolff on murhattu raa'asti omassa kodissaan.

   Kamerat ja  kysymykset eivät yleensä hämmennä Nashvillen murharyhmän komisario  Taylor Jacksonia, mutta tämän jutun ympärillä pyörivä mediamylly on  poikkeuksellinen järeä ja perusteellinen. Kun täydelliseltä vaikuttanut  kotiäiti yhdistetään amatööripornoon, jossa esiintyi alaikäisiä ja  tietämättömiä tähtiä, hait alkavat kaarrella.

   Järkytys on  melkoinen, kun vanha vihollinen käyttää salaa kuvattua seksivideota  sotkeakseen Taylorin mukaan juttuun. Vaarassa ovat niin Taylorin ura,  maine kuin parisuhde.

   Molemmissa jutuissa on sekä aitoja että  tekaistuja todisteita rikoksista, jotka eivät ole pelkästään intohimoa,  vaan myös pakkomielteistä kostoa ja järkyttävää petosta. Ja sellaistahan  tiedotusvälineet rakastavat...

”Tämä  vaikuttava ja koukuttava dekkari sisältää aidosti pelottavia roistoja   sekä henkilöhahmoja joilla on uskottavan inhimillisiä puutteita.” - Publisher’s Weekly romaanista Juudaksen suudelma
 

#4 - RAKKAUDEN RUUMISHUONE (6.2011) 

Murhaetsivä Taylor Jackson oli luullut nähneensä jo kaiken  mahdollisen, mutta uusi sarjamurhaaja ylittää kauheudessaan kaiken  aiemman. Psykopaatti panee uhrinsa lasiarkkuun ja antaa nääntyä  kuoliaaksi. Vasta sitten tappaja antaa ihastukselleen periksi.

Kun kaikki on ohi, tappaja hankkiutuu ruumiista eroon jättämällä sen  paikkaan, jonka on lavastanut taiteelliseksi. Samanlaista irvokasta  menoa on myös Euroopassa. Taylor tekee yhteistyötä kihlattunsa, FBI:n  profiloijan, tohtori John Baldwinin kanssa. Tappajan "taidekokoelman"  laajentamista tulee estämään heidän kanssaan myös New Scotland Yardin  etsivä James "Memphis" Highsmythe, joka iskee silmänsä Tayloriin.

Onko heillä vastassaan kansainvälinen tappaja? Vai onko asialla kaksi  kilpailevaa taiteilijaa, jotka kumpikin pyrkivät luomaan kaikkien  aikojen huikeimman mestariteoksen?

”Sekoittamalla  poliisidraamaa sekä tummansävyistä psykologista trilleriä, Ellison  onnistuu luomaan nopeatempoisen jännityksen ja autenttisen tunnelman.  Ellison näyttää kirjassa luontaisen kykynsä luoda poikkeuksellisen  vangitsevia henkilöhahmoja.” - Chicago Tribune

#5 - KUOLEMATTOMIEN KULTTI (8.2012)

On samhain, jota ei-uskovat kutsuvat halloweeniksi. Ilta, jolloin seitsemän nashvillelaista nuorta löydetään kuolleina, okkultistinen symboli heidän alastomiin ruumiisiinsa viillettyinä. Se on rituaali, jonka tappajat uskovat itse Kuoleman siunanneen.

Tunteet käyvät kuumina aina uhrien ollessa nuoria. Kaupunkilaiset ovat sekä raivoissaan että peloissaan, mikä on vaarallinen yhdistelmä. Juuri virkansa takaisin saanut murharyhmän komisario Taylor Jackson tietää, että hänen on toimittava nopeasti, mutta edettävä varovasti.

Tutkiessaan hämmentävää mystiikan ja noituuden maailmaa Taylor kohtaa pimeyden, joka uhkaa mullistaa hänen elämänsä. Hän huomaa, miten hillitsemätön raivo voi ajaa tappajan äärimmäisyyksiin.

”Älykkäästi kirjoitettujen ja taitavasti suunniteltujen trillereiden ihailijoiden tulee ehdottomasti lukea tämä” - Chicago Tribune

#6 - MURHAKOPIOPELI (10.2012)

Väkivaltaisesta menneisyydestä kuuluu kammottava kaiku. Kautta Amerikan tehdään murhia, joissa on Bostonin kuristajan, Eläinrata-murhaajan ja Samin poika -nimisen murhaajan kieroutuneet puumerkit. Media repii jutusta kaiken irti, ja Nashvillen poliisin murhakomisario Taylor Jackson ymmärtää Perillisen palanneen... ja värvänneen itselleen apulaisia.

Kun Perillisen opetuslapset tekevät sairaita tekojaan, niin että poliisin ja FBI:n voimavarat ovat äärimmillään, Taylor ryhtyy valmistautumaan lopulliseen välienselvittelyyn. Hän ei halua vaarantaa ketään läheisistään, joten hänen on mentävä siihen yksin...

“Rikoskirjallisuudessa on uusi muistamisen arvoinen nimi.” - John Connolly
 “Rakkauden ruumishuone tuo mieleen Uhrilampaat.” - January Magazine

 

#7 - MISSÄ KUOLLEET LEPÄÄVÄT

Missä kuolleet lepäävät

Päähän osunut laukaus ei tappanut komisario Taylor Jacksonia.

Mutta se saa hänet romahtamaan ja vajoamaan synkkyyteen.

Komisario Taylor Jacksonin viimeiset tutkimukset ovat vieneet kokonaan hänen voimansa, koska jutut ovat olleet varsin henkilökohtaisia. Lisäksi poikaystävän, tohtori John Baldwinin, kanssakin sukset ovat menneet pahasti ristiin.

Nyt Taylor on täydellisessä romahduspisteessä. Hänet määrätään lomalle ja häntä hoitaa peräti kaksi psykiatria, jotka kilpaa määräävät hänelle uusia rauhoittavia lääkkeitä. Kohta hän on vielä pahemmin sekaisin ja uudet murhakuviotkin tulevat väkisin häiritsemään hänen toipumisrauhaansa.

POST-TRAUMAATTINEN STRESSIHÄIRIÖ. LÄÄKKEITÄ. AAVEITA. KATEUTTA.

Joku tai jokin on Taylorin perässä. Mutta kummittelevatko kuolleet … vai vainoavatko häntä elävät?

"Kirja, joka tempaa lukijan mukaansa jo heti ensimmäisellä sivulla. Erinomainen ja valloittava romaani, jonka henkilöhahmot tuntuvat todellisilta. Tätä kirjaa ei kannata jättää lukematta." - Heather Graham, New York Timesin bestsellerkirjailija
"Yhdistelmä Uhrilampaat -elokuvaa ja The Wire - Langalla -sarjaa."
- January Magazine